ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Αρχική / Βιογραφικό ιατρού
ΧΡΗΣΤΟΣ Π. ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ

Ο Αγγειοχειρουργός Χρήστος Π. Παπασιδέρης MD,PhD γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Π. Γ. Ν. Αττικόν. Ταυτόχρονα, συνεργάζεται και χειρουργεί σε πολλά ιδιωτικά νοσοκομεία και διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία στο Μαρούσι και την Καλλιθέα.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza.” Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας εργάστηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στο Κωνσταντοπούλειο Γ. Ν. Ν. Ιωνίας «Αγία Όλγα» και στο Πανεπιστημιακό Γ. Ν. Αλεξανδρούπολης.

Είναι διδάκτωρ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα ‘Αγγειοχειρουργική: ενδαγγειακές τεχνικές’.

Μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Heinrich – Heinle στο Duesseldorf της Γερμανίας.

Έχει σημαντική εμπειρία στις ενδαγγειακές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση ανευρυσμάτων, στενώσεων καρωτίδας και βλαβών στα περιφερικά αγγεία.

Διδάσκει στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα πλαίσια του μαθήματος ‘Αγγειοχειρουργική’ καθώς και στο μεταπτυχιακό “Αγγειοχειρουργική: Ενδαγγειακές Τεχνικές” στο ΠΓΝ Αττικόν. ‘Εχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες και έχει αρκετές ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσεις σε διεθνή αναγνωρισμένα περιοδικά. Επίσης, ως άριστος γνώστης ιατρικών υπολογιστικών εφαρμογών, έχει οργανώσει τη βάση δεδομένων – Vascular Database της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Π.Γ. Ν. Αττικόν.

Μιλάει άριστα την Αγγλική και Ιταλική γλώσσα και αρκετά καλά τη Γαλλική και τη Γερμανική.

Είναι μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρουργών και μέλος της Αγγειολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας.

Είναι επίσης Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ ( ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ).